Korrupció

Vesztegetés, romlás, erkölcsi rontás, feslettség, korhadás, lealjasodás, rothadás, züllötség, romlottság - ez mind

E-mail

Ha van történeted, írd meg ide:

korrupcio.blog@gmail.com

Ha a minimális szalonképességet meghaladja, poszt lesz belőle!

Friss topikok

  • korrektor.blog.hirszerzo.hu: @Benkő Pál: A többiek szerint mondvacsinált. Pl. megkaptak ugyan minden adatot a készülékekről, de... (2009.04.07. 09:00) MTV 2
  • korrektor.blog.hirszerzo.hu: De egyáltalán: miért kell a "közszolgálati" (értsd: adóból szemetet előállító) médiának egyre több... (2008.07.30. 09:46) MTV
  • terézvárosi: ..jesszusmáárija.....harmincmillióból mennyi hordót lehet venni..? ..és miért kell ennyi hűhó 30 ... (2008.06.26. 13:52) Hyde Park Corner 30 gurigáért!
  • terézvárosi: ..a Postás Kultúrház is passzé, a KASZ-t már rég eladták, a FÁKLYA szép lassan a pedagógus szaksze... (2008.06.26. 13:44) Belváros I.

Linkblog

Hyde Park Corner 30 gurigáért!

2008.06.26. 10:13 | korrektor.blog.hirszerzo.hu | 2 komment

"Szónokok Hordója a Városliget szélén
A Stefánia út és az Ajtósi Dürer sor kereszteződésénél, a Városliget szélén alakítják ki Budapesten a Szónokok Hordója nevű civil fórumot, amelyet a londoni Hyde Park egyik ismert részéről mintáznak. A Speaker's Corner (Szónoki Sarok) egyike a brit főváros turista látványosságainak, ahol bárki szabadon gyakorolhatja a véleménynyilvánításhoz való jogát.
A Főpolgármesteri Kabinet szerdai ülésén fogadta el a Bojár Iván András városarculati tanácsnok által szorgalmazott javaslatot. Ezen a területen bárki időben korlátlanul, külön bejelentés nélkül élhet majd a szabad véleménynyilvánítás jogával. A fórum technikai működtetését egy civil szervezet, a Podmaniczky Páholy vállalná. A kabinet elé került javaslatában a tanácsnok azt írta, hogy olyan, történelmileg semleges és jól megközelíthető helyszínt kerestek, amelynek használatba vétele nem zavarja a környéken élőket, illetve ahol nem okoznak a szólásszabadság gyakorlásával közlekedési fennakadásokat sem. A fórumról, illetve az ennek kialakításához szükséges 30 millió forintos önkormányzati forrásról a jövő héten dönt a Fővárosi Közgyűlés.
A kezdeményező városarculati tanácsnok, Bojár Iván András szerdán arról beszélt: szabályok azért itt is lennének. Ahogy a Hyde Parkban létezik viselkedési kódex, ugyanúgy Magyarországon is elkészülne egy ilyen szabályzat, amelybe a londoni szabályokból is vennének át ötleteket - mondta." (origo/MTI)

http://www.origo.hu/itthon/20080618-szonokok-hordoja-nevu-civil-forum-jon-letre-a-varosliget-szelen.html

Ezzel szemben az eredeti ingyen működik, még a sámlit is a szónokok hozzák.

Mondhatjuk, hogy azért kell költségvetés, mert ebben az országban egy ilyen helyen moderálni kell a szónokokat, hogy ne alakuljon a permanens hőzöngés helyszínévé. Valóban, van hagyománya nálunk a demagóg megnyilvánulásoknak, de nem hiszem, hogy az ellenőrzés jó megoldás lenne. Az okos felsőbbség - buta nép sztereotípián jobb lenne túljutni, a szabályzó szervek színvonala történelmi szinkronban van a szabályozottakkal.


A bejegyzés trackback címe:

https://veszteg.blog.hu/api/trackback/id/tr61540077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saly Noémi 2008.06.26. 11:29:30

Bocsesz, de a Podmaniczky Páholy erre a feladatra senkitől nem kapott felkérést. Ha kap, a tizenhárom tagszervezet majd tárgyal a kérdésről, és kialakítja az álláspontját. Addig azonban nincs miről beszélni: egyelőre szó sincs arról, hogy a hordóval kapcsolatban bármit is vállalnánk.
Saly Noémi
a Podmaniczky Páholy szóvivője

terézvárosi 2008.06.26. 13:52:26

..jesszusmáárija.....harmincmillióból mennyi hordót lehet venni..? ..és miért kell ennyi hűhó 30 milka lenyúlásáért. Sokkal egyszerűbb egy összehasonlító tanulmányt iratni a nyiregyházi orfeumvilágról és a kárpátaljai kávéházi kultúráról 29, 999 999 milkából és 50 évre titkosítani. Miabaj?
süti beállítások módosítása